Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

36. Divlja liga: Rok za prijave do 17. srpnja

08.07.2019.

12:18

Autor: Radio Dubrovnik

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Prijave ekipa za nastup na 36. izdanju Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi 2019., primaju se do srijede 17. srpnja do 20 sati u Caffe baru Giro (u sklopu Trgovačkog centra Tommy).

Kvalifikacije će početi ne prije subote 20. srpnja. Glavni turnir bi trebao početi u subotu 3. kolovoza, dok bi se finale u Portu trebalo igrati u subotu 17. kolovoza (rezervni termini su nedjelja, 18. kolovoza i utorak, 20. kolovoza).

Ždrijeb će se održati u četvrtak 18. srpnja (naknadno će biti određeno mjesto i vrijeme).

U glavnom turniru igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto.

U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima sedam najboljih momčadi prošlogodišnje Divlje lige, dok će ostalih devet mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija. Ukoliko koja od osam najuspješnijih momčadi prošlogodišnje Divlje lige ne dostavi svoju prijavu, to mjesto također će se popunjavati kroz kvalifikacije.

S obzirom na prošlogodišnji plasman, mjesto u glavnom turniru imaju sljedeće momčadi: Elita (prvak, nositelj skupine A), Porporela (finalist, nositelj skupine B), Kokoti (treće mjesto, nositelj skupine C) te Turčin Danče, PVG Gruški mul, Crvene stijene Orašac i Vila Šeherezada, prošle sezone sudionici četvrtfinala (jedna momčad od njih će biti nositelj skupine 'D', a tri preostale će zauzeti ždrijebom druge pozicije u skupini 'B', 'C' i 'D').

U skupinu 'A' će ući tri kvalifikanta, a po dva u tri preostale skupine, naravno, ako se svih sedam momčadi, koje imaju osiguran plasman u glavnom turniru, prijave za nastup).

U četvrtfinalu glavnog turnira igraju A1-B2 (pobjednik skupine A – drugoplasirani iz skupine B), A2-B1, C1-D2 te C2-D1, a u polufinalu pobjednici susreta A1-B2 protiv C2-D1, a u drugom polufinalu pobjednik susreta A2-B1 protiv pobjednika susreta C1- D2.

Kvalifikacije se igraju po starom. Kup s repasažom. Dakle, ekipe imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.

Tko sve ima pravo nastupa pročitajte ovdje.

Divljaliga.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.