Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Biciklijada Ćiro II" - Ćirovom stazom kroz Konavle

22.05.2022.

09:56

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Shutterstock.com / .

Općina Konavle poziva danas u 15 sati na biciklijadi "Ćiro II – Ćirovom stazom kroz Konavle".

Registracija za biciklijadu počinje od 14 sati na Zvekovici, ispred prostorija BK Konavle, a sama biciklijada kreće u 15 sati.

Ukoliko biste željeli sudjelovati na biciklijadi, a ne posjedujete vlastiti bicikl, organizator je osigurao 30 bicikla za ovo događanje, kao i zaštitne kacige. Također je osigurano i osvježenje tokom biciklijade, te lagani ručak na kraju iste. Ovaj događaj u potpunosti je besplatan.

Prilika je ovo da uživate u predivnom krajoliku Konavala u proljeće, vozeći se 10ak kilometara dugom stazom kojom je nekad vozio Ćiro. Ruta ove biciklijade je Zvekovica-Uskoplje-Gabrili-Drvenik-Polje-Zvekovica.

Cjelokupno događanje odvija se u sklopu provedbe projekta „Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (CIRO II) Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, a općina Konavle je organizator spomenute biciklijade.

Uređenje stare Ćirove staze, kao uređenje iste brojnim dodatnim sadržajima glavne su odlike i ciljevi ovog projekta koji jača i povećava raznolikosti turističke ponude Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i Bokokotorskog zaljeva kroz razvoj zajedničke tematske turističke destinacije: Stara uskotračna željeznica ĆIRO snažno se oslanjajući na cikloturizam kao i potencijal koji Konavle mogu ostvariti na području cikloturizma.

Ukupna vrijednost projekta je 1.770.362,68 eura, a sredstvima Europske unije sufinancirano je 85%, u iznosu od 1.504.808,26 eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.