Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Blaćanin Toni Nimac u 'monobobu' na Zimskim olimpijskim igrama mladih

12.01.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Blato

Općina Blato

Foto: - / -

Petnaestogodišnji Toni Nimac iz Blata na Korčuli sudjeluje na Zimskim olimpijskim igrama mladih, koje se od 9. do 22. siječnja 2020. godine održavaju u švicarskoj Lausannei. Na Igrama sudjeluje oko 1880 sportaša u dobi od 15 do 18 godina iz više od 70 zemalja.

Član Bob kluba Split, Nimac nastupa u disciplini 'monobob', odnosno bob jednosjed, a nastup na ovom značajnom natjecanju izborio je kroz teški kvalifikacijski ciklus, od norveškog Lillehammera do američkog Lake Placida. Treneri su mu otac Nikola te izbornik Ivan Šola.

Očekuje se da Nimac u momobobu provede još jednu godinu, a potom prelazi na dvosjed jer planira dohvatiti plasman na Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.

Inače, Nimac je učenik 1. razreda Srednje škole Blato, a u posljednje vrijeme živi na relaciji Blato - Split. Pritom u Blatu trenira uglavnom u teretani, a u Splitu u klubu ASK na Parku mladeži.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.