Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Čak deset medalja za plivače Juga na mitingu "Victoria"

19.02.2019.

11:23

Autor: Radio Dubrovnik

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Uspješan nastup imali su plivači PK Juga na grand prix mitingu "Victoria" u Rijeci proteklog vikenda. Nastupilo je 459 natjecatelja iz 56 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, BiH i Velike Britanije. Nastupili su Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Damić, Đivo Matović i Marko Baletin.

Jugaši su osvojili ukupno deset medalja od kojih sedam zlatnih, dvije srebrene i jednu brončanu. Pritom su po jedno zlato, srebro i broncu osvojili u apsolutnoj kategoriji.

Mlađi junior Mario Šurković okitio se s čak pet zlatnih medalja. U mlađe juniorskoj konkurenciji najbrži je bio u disciplinama 100 slobodno, 100 leđno, 200 mješovito i 200 leđno, a još jedno zlato osvojio je u disciplini 200 mješovito u kojoj je bio najbolji u apsolutnoj kategoriji.

Junior Michel Brassard osvojio je dva zlata, srebro i broncu. U juniorskoj kategoriji bio je najbolji u disciplina 200 i 400 slobodno, dok je u apsolutnoj kategoriji na 400 slobodno bio srebreni, a na 200 slobodno brončani. Michel je u ukupnom zbroju bodova dvije discipline na kraju natjecanja zauzeo ukupno drugo mjesto u konkurenciji juniora/juniorki, te je nagrađen posebnom nagradom od strane organizatora.

Mlađi junior Đivo Damić okitio se srebrom u svojoj kategoriji u disciplini 1500 slobodno, a mlađi senior Đivo Matović nastupio je u A finalu utrkr 1500 slobodno. Odlične nastupe uz osobne rekorde zabilježio je i mlađi junior Marko Baletin koji je nastupio u C finalima utrka 100 slobodno, 100 delfin i 200 leđno. Jugaši su u Rijeci nastupili pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Drugi dio jugaške najstarije ekipe nastupio je istog vikenda u Herceg Novom na "Montenegro Mimosa cupu" što je ujedno i otvoreno prvenstvo Crne gore. Jugaši i jugašice natjecali su se samo u apsolutnoj kategoriji u konkurenciji 36 klubova i 351 natjecatelja iz Crne gore, Slovenije, Rusije, Makedonije, Mađarske, Srbije, BiH, Albanije, Kosova, te Hrvatske.

Jedina osvajačica medalja za Jug bila je mlađa seniorka Ana Lučić koja je osvojila brončana odličja u apsolutnoj kategoriji u disciplinama 200 i 400 slobodno.

Na natjecanju su nastupili još: Katarina Nenadić, Antonia Šurković, Katarina Matović, Adriana Marinović, Antonia Ljuban, Rafaela Škrabo, Tonka Bušković, Karmen Fabris, Katija Sessa, Zoe Tolj, Ives Njavro, Noa Miletić i Luka Đurović. U Crnoj gori naši su nastupili pod vodstvom trenera Andreja Drobca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.