Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"City Games" u utorak u Zatonu!

24.06.2019.

16:58

Autor: Radio Dubrovnik

Marin Ćuk Vurnek

Marin Ćuk Vurnek

Foto: - / -

Popularne ljetne igre za sve generacije u 10., jubilarnoj sezoni dolaze u jednu od najljepših uvala Jadranskog mora u sklopu svoje međunarodne turneje. Zaton je mjesto gdje se igre održavaju već osmu godinu za redom.

Ovaj događaj prilika je ekipama s juga Hrvatske da se zabave i ujedno izbore prolazak u daljnji tijek natjecanja.

Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održati će se u utorak 25. lipnja u Zatonu, na rivi u 19:30 sati u organizaciji Udruge Aktivac i agencije Adria events, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednica grada Dubrovnika. Izazovne igre čekaju na hrabre ekipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg spola.

O popularnosti igara govore brojke koje nas očekuju u ovoj sezoni, 34 različite lokacije u više zemalja, više od 150 prijavljenih ekipa te 50 tisuća gledatelja, koji će na sportskim terenima uživo pratiti City Games natjecanje.

Ove godine City Games poprimaju novo ruho; potpuno nova scenografija i brojna iznenađenja kako za natjecateljske ekipe, tako i za publiku. Raznovrsna scenografija i dorađene igre zagarantirati će nezaboravno iskustvo.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

Za uvodni program u Zatonu pripremili smo Junior City Games u kojem će se natjecati najmlađa skupina od 10 do 14 godina, nakon čega će svoje snage odmjeriti ekipe iz Dubrovačko – neretvanske županije koje na igrama predstavljaju svoje gradove. Svi oni nadmetati će se u modernim inačicama tradicionalnih igara kao što su leteći vaterpolo, morska košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi, pršut, vino i veslo. Pobjednici igara u Zatonu natjecanje nastavljaju na otoku Čiovu 8. kolovoza.

"Pozivamo sportaše, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstave svoj grad na igrama. Uz nešto spretnosti i timskog rada možda će se naći i u finalu te tako predstavljati svoju zemlju. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomognite na putu do pobjede!", zaključuje Krzyk.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.