Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Croatia Junior Team by Niko Pulić u Španjolskoj, Ivan Pulić 12.

19.10.2013.

21:36

Autor: Davor Buconić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovaj vikend, na stazi Catalunya u Španjolskoj voze se dvije utrke, 9. i 10. utrka sezone, Euro Clio Cupa u sklopu World Series by Renaulta. Ivan Pulić je u prvoj utrci voženoj u subotu osvojio 12. mjesto, dok se druga utrka vozi u nedjelju u 12 sati i 20 minuta.

U petak su na rasporedu bila dva slobodna treninga, dok su se u subotu ujutro vozile kvalifikacije. Najbolje vozačevo vrijeme računa se za startnu poziciju u prvoj utrci, a drugo najbolje vozačevo vrijeme u kvalifikacijama se računa za startnu poziciju druge utrke. Pulić je izborio 19. startnu poziciju za prvu utrku i 14. za drugu utrku.

U subotu poslijepodne vožena je prva utrka. Iako je dobro startao i probio se tokom utrke do 10. mjesta, Ivan je utrku završio na 12. mjestu. Pobijedio je britanski vozač Files s vremenom od 25:34.030 nakon 12 odvoženih krugova. Pulić je za pobjednikom zaostao 31.140 sekundi.

"Zadovoljan sam svojom vožnjom i ostvarnim 12-tim mjestom u prvoj utrci, iako tu ne pripadam, realno, na ovoj stazi sam vozio samo 20 krugova treninga, a upoznao sam stazu preko youtube-a, još jednom sam samom sebi dokazao da bez problema mogu voziti u najjačoj europskoj konkurenciji cup vozila. Moram raditi na kvalifikacijama i siguran sam da ukoliko na posljednjoj utrci sezone u Španjolskom Aragonu, startam pri vrhu mogu se popeti na dugo očekivano postolje sezone" - rekao je Ivan Pulić nakon odvožene utrke.

"Nastavlja se loša tradicija kvalifikacija, startavši sa 19-tog mjesta, više nego odlično u samo 4 kruga dolazi na 10-to mjesto, potom pokušava sa vanjske strane napasti par vozača, jer su na ovoj stazi dosta dugi desni zavoji, što mu i uspjeva, ali gubi grip na gumama i to ga košta u slijedećim krugovima padanja na 14-tu poziciju. No, u zadnja tri kruga uspjeva se probiti na 12-to mjesto i što je malo čudno u ovoj današnjoj Ivanovoj utrci u posljednjem krugu pravi najbolje vrijeme 2:08.113. Kada kažem čudno, no ništa u utrkama nije čudno, očito se kasno probudio, a razgovarajući sa konkurencijom, neki imaju i preko 5 tisuća kilometara treninga. Ivan nije skupio ni blizu tisuću. No, idemo dalje, sutra je novi dan, u 12 h starta sa 14-te pozicije" - komentar je Nika Pulića na događanja u prvoj utrci.

Druga utrka na stazi u Catalunyi, a 10. utrka sezone Euro Clio Cupa vozi se u nedjelju u 12 sati i 20 minuta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.