Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Croatia Junior Team" u Francuskoj

27.09.2013.

12:35

Autor: Davor Buconić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na stazi "Paul Ricard", u blizini Marseiilea (Francuska), ovaj vikend, voze se sedma i osma utrka Euro Clio Cupa, u sklopu "World Series by Renault", u kojem nastupa i Croatia Junior Team sa Dubrovčaninom Ivanom Pulićem.

Na jednoj od ljepših staza Europe ovog vikenda održat će se natjecanje Europskog Clio kupa, u konkurenciji 36 vozaća naći će se i vozač Croatia Junior Teama, Dubrovčanin Ivan Pulić. 

Nakon uspješno završene polovice sezone (tri vikenda, šest utrka), te uoći početka drugog dijela natjecanja, ovdje u Francuskoj, Croatia Junior Team predstavljat će samo jedan vozač, Ivan Pulić. Na ovoj utrci nema drugog člana iz CJT, Nikija Belohradskog. Zbog financijskih problema, u timu se odlučilo da utrke nastavi Ivan Pulić, i to isključivo jer je u proteklom dijelu Clio Cupa ostvario bolje rezultate te trenutno drži 3. mjesto u konkurenciji juniora i 9. u generalnom poretku. Situacija je teška te će ova utrka odrediti hoće li i Ivan nastaviti dalje sa nastupima u ovom natjecanju. U Croatia junior teamu se nadaju da će ipak uspjeti zatvorit financijsku konstrukciju do kraja sezone te da će ne samo Pulić nastaviti sezonu, nego da će mu se već u sljedećoj utrci priključiti i Belohradski. 
 
Petak je rezerviran za dva treninga, prvi u 12:40 te potom drugi u 17:50. 

Kvalifikacije se voze u subotu, u 9:35.

U nedjelju su na rasporedu utrke,  prva u 9:35, a druga u 17:15.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.