Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

08:33 / 08.03.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Danas prva utrka dubrovačkim aerodromom "Runway Run"

DU Motion

DU Motion

Foto: - / -

"Runway Run" - prva utrka dubrovačkim aerodromom, točnije pet kilometara uzletno-sletnom stazom Zračne luke Dubrovnik, održat će se danas u 17.30 sati u organizaciji Zračne luke Dubrovnik i Du Motion - Runners’ Days Dubrovnik.

Riječ je o posve nesvakidašnjem sportskom događaju. Utrke zrakoplovnim pistama posljednjih godina bilježe sve veću popularnost među trkačima u svijetu, a Dubrovnik je, nakon Zagreba, drugi grad u Hrvatskoj koji se može pohvaliti ovako zanimljivim trkačkim natjecanjem.

O atraktivnosti utrke svjedoči i oko 220 prijavljenih trkača svih generacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Južnoafričke Republike i Sjedinjenih Američkih Država. Svi oni morat će otrčati stazu dugu pet kilometara, odnosno jedan krug po pisti i to u vremenskom roku od 60 minuta.

Uz jedinstveno iskustvo trčanja aerodromskom pistom, sve sudionike prvog dubrovačkog Runway Runa očekuje i unikatna sudionička medalja, službena majica utrke te Newrest Pasta Party druženje u restoranu Zračne luke Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.