Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danom sporta u Dubrovniku započele Sportske igre mladih

10.06.2021.

17:06

Autor: Radio Dubrovnik

Sportske igre mladih

Sportske igre mladih

Foto: - / -

Plazma Sportske igre mladih i grad Dubrovnik ugostili su danas Telemach Dan sporta na Stradunu. Nakon duge pauze u događanjima, Dubrovnik je ugostio sportsko-edukativnu manifestaciju koja je okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda koja su se natjecala u graničaru i atletici.

Najmlađi predstavnici svoga grada u graničaru plasirali su se na državnu završnicu Telemach dana sporta, dok su se mali atletičari plasirali u veliko finale koje će se održati u sklopu Svečanog otvorenja Plazma Sportskih igara mladih u petak.

Rezultati:

Graničar 2010. i mlađi

1. Mokošica  

2. GOŠK Bijeli

3. GOŠK Plavi

 

Graničar 2012. i mlađi

1. K.K. Dubrovnik

2. Veseli trkači  

3. Kviki gric

 

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Telemach Dan sporta bio je uvod u veliko Svečano otvorenja 25. Plazma Sportskih igara mladih koje će se održati u petak na Stradunu.

Svečana ceremonija započet će u 11 sati uz izravan prijenos na SK i N1 televizijama.

U prigodnom programu nastupit će dubrovačka plesna skupina Step'n Jazz, svoj performans će izvesti mladi Matej Mateković, sudionik Supertalenta, a mini koncert će izvesti Indira.

Igre će otvoriti predstavnici Vlade i Predsjednika Republike Hrvatske , Ina d.d. pokrovitelja Svečanog otvorenja, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, te Plazma Sportskih igara mladih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.