Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Du Motion primjer dobre organizacije volontiranja u sportu

02.05.2022.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Međunarodna konferencija o volontiranju u sportu

Međunarodna konferencija o volontiranju u sportu

Foto: Du Motion / -

Čak 240 volontera educiranih za volontiranje na sportskim natjecanjima, sudjelovanje volontera na više od 25 nacionalnih i međunarodnih sportskih događaja, velika anketa o volontiranju kojom je zahvaćeno preko 200 sportskih klubova, milijun i dvjesto tisuća dosegnutih ljudi, priručnik o volontiranju na sportskim natjecanjima koji pokriva sve aspekte organizacije - samo su neki su od rezultata dvogodišnjeg EU projekta “Du Motion” predstavljenih danas na Međunarodnoj konferenciji o volontiranju u sportu u dubrovačkim Lazaretima.

Konferenciju su otvorili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova i direktor Du Motiona Alen Bošković.

Predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Ministarstva sporta i turizma, utrka Du Motion i Mostar Run te Volonterskog centra Dubrov-nik sudjelovali su na panelima o volontiranju u Hrvatskoj i lokalnim sportskim natjecanjima.

Istaknuto je kako je u Hrvatskoj samo 4% ljudi uključeno u volonterske aktivnosti te kako prostora za poboljšanje ima puno. Stvaranje odgovarajućeg zakonodavnog okvira i bolje povezivanje aktera na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini među glavnim su preduvjetima za to, a upravo je Du Motion istaknut kao primjer dobre prakse organizacije volontera u sportu.

Potvrdili su to i mladi volonteri, ambasadori EU projekta iz Hrvatske, Bugarske, Italije, Poljske, Švedske i Turske koji su govorili o svojim iskustvima volontiranja na netom održanom Dubrovačkom polumaratonu.

Konferencija je zaključena nadom kako će ovaj projekt doprinijeti daljnjem razvoju volontiranja u sportu te potaknuti i druge zainteresirane aktere na aktivno uključivanje i razmjenu iskustava.

Podsjetimo još jednom na kraju kako je EU projekt “Du Motion” sufinanciran sredstvima osiguranim kroz program Europske Unije Eras-mus+: Sport u iznosu od gotovo 300 tisuća eura te uz potporu Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.