Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Du Motionu" partnerstvo u još jednom europskom projektu

14.03.2021.

11:41

Autor: Radio Dubrovnik

Du Motion

Du Motion

Foto: - / -

Du Motion - Runners Days Dubrovnik jedan je od šest partnera novog EU projekta Erasmus+ Sport Multisport Community Experience, koji će se na inovativan način baviti motiviranjem građana svih dobnih skupina na rekreaciju i aktivan stil života u lokalnom sredinama.

Uz Du Motion, koji predstavlja Hrvatsku, u projekt su uključene i sportske organizacije iz Italije, Bugarske, Belgije, Njemačke i Grčke.

Ovaj društveno - sportski projekt zamišljen je kao zabavna, natjecateljska online igra u koju se može uključiti svatko, neovisno o ranijim sportskim iskustvima, te kroz rekreaciju i sudjelovanje na lokalnim događajima prikupljati bodove za svoju ekipu. Projekt tako, s jedne strane potiče bavljenje sportom, a s druge pridonosi osjećaju pripadnosti lokalnoj zajednici.

"U proteklih godinu dana otkazan je velik broj sportskih događaja, sportski objekti su zatvoreni i svi željni rekreacije morali su se okrenuti vježbanju u vlastitom aranžmanu. Kako bi im to olakšali, ali i privukli nove rekreativce, osmišljen je Multisport Community Experience kao online platforma i aplikacija kroz koju se vježbači na zabavan i motivirajući način mogu povezati s drugima u svojoj okolici. Du Motion i inače kroz svoje projekte nastoji motivirati građane na kretanje i zdraviji pristup životu, a uključivanjem u ovaj projekt sada ćemo te aktivnosti dodatno intenzivirati”, istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Prvi zadatak projekta jest provesti istraživanje i analizu potreba i navika građana u njihovim lokalnim zajednicama. Ispitat će se postojeće inicijative za bavljenje sportom, učestalost sudjelovanja građana u sportskim aktivnostima, razina njihove tjelesne aktivnosti, zatim korištenje aplikacija i digitalnih platformi za praćenje tih aktivnosti, kao i moguće prepreke i ograničenja s kojima se susreću.

Prikupljeni podaci bit će iznimno važni za daljnji razvoj i provedbu projekta, a pomoći će i veliko iskustvo Du Motiona na sličnim projektima. Podsjetimo, dubrovačka sportska organizacija nositelj je europskog projekta za edukaciju volontera na domaćim i međunarodnim događajima, čija će završnica biti velika međunarodna volonterska konferencija u Dubrovniku u travnju 2022.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.