Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

12:47 / 22.05.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovački savez športova će educirati trenere plivanja i volontere u radu s osobama s invaliditetom

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Foto: Radio Dubrovnik / -

Dubrovački savez športova sudjelovao je na prvom sastanku EDCaV projekta sufinanciranog od strane Erasmus Plus programa Europske komisije koji okuplja 3 partnera iz 2 zemlje, tj. Hrvatske i Slovenije.

Cilj projekta je unaprijediti osposobljenost sportskih trenera u radu s osobama s invaliditetom, te potaknuti osobe s invaliditetom na bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću.

Na prvom sastanku, održanom pod domaćinstvom jednog od hrvatskih partnera projekta, Udruge Vere Montis iz Rijeke, partneri su se ukratko predstavili i razgovarali o nekoliko tema uključujući provedbu projekta, razradu priručnika i buduće aktivnosti te osiguranje kvalitete za ispravno i nesmetano izvođenje sastanka i samog projekta.

Tijekom sljedećih 12 mjeseci stručnjaci će pripremiti priručnik o radu s osobama s invaliditetom namijenjen trenerima plivanja te izravno educirati 8 plivačkih trenera i 8 volontera koji rade uz njih. Spomenuti priručnik također će biti dostupan zainteresiranoj javnosti i ostalim trenerima plivanja.

Projekt EDCaV sufinanciran je od strane Erasmus+ programa Europske unije u iznosu od 30 tisuća eura. Nositelj projekta je Dubrovački savez športova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.