Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački volonteri istaknuli se u europskom projektu Du Motion

27.12.2021.

16:02

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Du Motion Runway Run

Du Motion Runway Run

Foto: Du Motion / -

“Ovo je sjajan način za upoznati nove ljude, zabaviti se i naučiti nešto novo. Osjećaj da doprinosimo zajednici i radimo nešto stvarno korisno, baš je ispunjavajući.” - neki su to od dojmova četrdesetak dubrovačkih volontera koji su proteklih pola godine bili uključeni u europski projekt edukacije volontera na sportskim natjecanjima čiji je nositelj Du Motion.

Nakon odslušanog teorijskog dijela, volontirali su na nizu domaćih i regionalnih trkačkih događaja - utrkama Runway Run i Lapad Run Dubrovniku te sarajevskom, splitskom i bokeškom polumaratonu.

"Ponosno možemo istaknuti kako su upravo naši volonteri prvi odradili sve svo-je obveze u sklopu europskog projekta. I ne samo da su ih odradili prvi, već su sudjelovali i na najvećem broju sportskih događanja od svih sudionika projekta. Možda će zvučati neskromno, ali zapravo nismo ništa manje ni očekivali, jer se svojom energijom i entuzijazmom uvijek iznova dokazuju i na utrkama u Dub-rovniku te itekako doprinose dobroj reputaciji koju Du Motion i naš grad uživaju među trkačima iz cijelog svijeta," izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Vrijedi istaknuti kako su edukacija i trkačke manifestacije na kojima su volonteri imali prilike primijeniti usvojeno znanje, održani u otežanim okolnostima zbog brojnih epidemioloških mjera i kašnjenja pojedinih aktivnosti.

No sve to dobra je priprema za veliku međunarodnu volontersku konferenciju planiranu za po-četak svibnja 2022. u Dubrovniku, kada će zajedno s volonterima iz Bugarske, Italije, Poljske, Švedske i Turske imati priliku izmijeniti iskustva i volontirati na šestom izdanju Du Motion - Runners' Days Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.