Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovkinja Lana Urlić dvostruka viceprvakinja svijeta u stepu!

03.12.2019.

14:03

Autor: Radio Dubrovnik

Step 'n Jazz/Tony Foto

Step 'n Jazz/Tony Foto

Foto: - / -

Dubrovački plesni studio Step 'n Jazz otputovao je ovog vikenda u Njemačku na svjetsko prvenstvo u stepu. Prvenstvo organizira međunarodni plesni savez IDO i na njemu je bilo 1372 step plesača iz 19 država.

"Ove godine su hrvatski steperi iz Dubrovnika i Zagreba ispisali povijest! U kategoriji seniorskih ženskih sola su prva tri mjesta odnijele hrvatske plesačice, među kojima je i naša Lana Urlić. Ovo je nevjerojatan rezultat koji se ostvario u najvećoj kategoriji ovogodišnjeg natjecanja. Od 39 natjecatelja u kategoriji, Lana se izborila za srebro, a cure iz Zagreba su osvojile zlato i broncu. U povijesti ovog natjecanja nikad se nije dogodilo da je u ovoj kategoriji jedna država zauzela cijelo postolje. Vidjeti tri hrvatske zastave bio je trenutak koji će cijela reprezentacija pamtit cijeli život", ističu iz kluba iz kojeg je na svjetskom prvenstvu sudjelovalo 40 plesača.

"Naša djeca su kao i svake godine na iznimno visokoj razini predstavili Dubrovnik i Hrvatsku. Nažalost ove godine su nam u ostalim kategorijama izmakla finala za par mjesta, ali i dalje smo ponosni na sve naše plesače, jer smo u svim kategorijama izborili prolazak u polufinale. Na prvenstvu ove veličine i kvalitete je i to ogroman uspjeh", kažu iz Step 'n Jazza.

Lana Urlić je uz srebro u solo kategoriji osvojila još jedno srebro u kategoriji seniorskih betlova, tako da nosi dva odličja u Grad.

"Cijeli klub, od trenera do svakog djeteta, joj ovim putem čestita na nevjerojatnom uspjehu! Tek smo stigli doma i odmah smo krenuli u daljnje pripreme. Naime, naša djeca u nedjelju 8. prosinca plešu u polufinalnoj emisiji Supertalenta. Pozivamo ovim putem sve građane da ih u nedjelju podrže svojim glasom!", poručuju iz Step 'n Jazza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.