Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik opet postaje centar svjetskog tenisa!

16.06.2019.

10:40

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovnik DUB Bowl

Dubrovnik DUB Bowl

Foto: - / -

Šesti međunarodni teniski turnir za djecu do 11 i 13 godina "Dubrovnik DUB Bowl" ove je godine privukao oko 150 djece iz 38 država, najboljih mladih tenisača na svijetu. Turnir će se održati na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinu polju i Valamar grupacije na Babinom kuku od 17. do 23. lipnja.

"U proteklih godina Turnir je okupio više od 900 djece iz 60 država svijeta, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti, a uz službeni natjecateljski dio, mlade buduće zvijezde uživat će i u bogatom popratnom programu Turnira, koji za cilj ima promovirati Grad", rekao je direktor turnira Pasko Barović.

O snazi ovoga Turnira najbolje govore sponzori koji ga podupiru iz godine u godinu a radi se o najvećim teniskim brendovima, pa će tako pobjednici ovoga Turnira otići s pozivnicama za sudjelovanje na prestižnoj IMG Akademiji, turniru Les Petits As, nekoliko ITF turnira i poklonu tvrtke Yonex.

Uz to, posebno je važno naglasiti da na turniru sudjeluju i dubrovačka djeca, čime im se omogućuje neprocjenjivo međunarodno tenisko iskustvo. Zadovoljstvo djece, mladih tenisača, od kojih će neki, sigurni smo, osvajati najpoznatije svjetske turnire, radost njihovih roditelja i trenera, odlična atmosfera i jedan od najljepših gradova na svijetu pokazali su se izvrsnom kombinacijom.

Vrijedi naglasiti i da je Dubrovnik Dub Bowl ove godine Grad Dubrovnik uvrstio među sportske manifestacije od važnosti za Grad.

Dubrovnik DUB Bowl više je od običnog turnira – to je mjesto je gdje se djecu podučava fair playu, toleranciji, uvažavanju različitosti. Dubrovnik DUB Bowl mjesto je gdje je svaki sudionik zvijezda bez obzira na rezultat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.