Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dvanaest odličja za Jugaše na Zimskom regionalnom prvenstvu

28.01.2020.

18:27

Autor: Radio Dubrovnik

PK Jug

PK Jug

Foto: - / -

U Šibeniku se proteklog vikenda održalo Zimsko Regionalno prvenstvo regije 1 za kadete i mlađe kadete na kojem je nastupilo 300-tinjak natjecatelja iz 11 dalmatinskih klubova. Plivački klub Jug predstavljao je 31 član. Osvojeno je ukupno 12 odličja, od kojih 5 zlatnih, 3 srebrna i 4 brončana.

Prvaci Regije 1 postali su Vlaho Nenadić, Roko Zvone, Lara Šurković, te muške kadetske štafete.

U kadetskoj konkurenciji najuspješniji predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji bili su Vlaho Nenadić i Roko Zvone.

Vlaho Nenadić kadetski je prvak regije u disciplini 200 leđno. U disciplini 800 slobodno osvojio je srebro, dok je u disciplini 100 slobodno bio brončani.

Roko Zvone kadetski je prvak regije u disciplini 100 delfin. U trkama 200 mješovito i 400 mješovito bio je brončani. Najbrži je bio i na 200 delfin, ali je na žalost diskvalificiran zbog preranog starta.

U mlađe kadetskoj konkurenciji najuspješnija predstavnica bila je Lara Šurković.

Lara Šurković mlađe kadetska je prvakinja regije u disciplinama 50 delfin, srebrena je bila u disciplinama 100 i 200 mješovito, a brončana u disciplini 100 delfin.

Najbolje u regiji su i muške kadetske štafete 4x100 slobodno i 4x100 mješovito u sastavu: Roko Zvone, Marko Tevšić, Marko Vuletić i Vlaho Nenadić.

Za Jug su u Šibeniku nastupili: Đivo Baletin, Tomislav Bolfek, Lovro Brač, Damjan Di Leo, Luka Gvozden, Borna Jelčić, Leon Kekez, Josip Luetić, Maroje Lukić, Katarina Meštrović, Filip Miletić, Nikša Milković, Mara Moretti, Vlaho Nenadić, Marko Obradović, Nika Ogresta, Maja Perak, Nina Perušina, Petar Polanda, Ivan Radonić, Josipa Rašić, Petra Rudinović, Žana Šmit, Lara Šurković, Marko Tevšić, Bruno Tošović, Vincent Vierda, Antea Vojnić, Marko Vuletić, Roko Zvone, Ivan Kristović.

U Šibeniku su Jugaše vodili trenerica kadeta Matiana Staničić, te trener Nikola Bogdanović (u odsustvu trenera mlađih kadeta Ivana Bilića).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.