Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dvodnevni turnir "3x3 košarke" ispred Kneževog dvora

13.05.2022.

13:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

U petak i subotu, 13. i 14. svibnja, ispred Kneževog dvora održava se Hrvatski PRO 3×3 tour 2022., turnir '3x3 košarke', moderne inačice basketa.

Sve do nedjelje u jutarnjim satima, ispred Kneževog dvora u ovu svrhu bit će postavljen ograđeni gumirani teren za igru.

Promet pješaka i interventnih vozila prema Poljani Marina Držića bit će neometan. Također, promet dostavnim vozilima bit će omogućen kao i inače u uredovnom vremenu, sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Dubrovnika.

Uz hrvatske momčadi, na turniru će nastupiti i međunarodne momčadi iz vrha FIBA-ine rang ljestvice najboljih u svijetu. Događaj organizira Udruga PRO 3x3 uz potporu Hrvatskog košarkaškog saveza, a utakmice će uživo prenositi Sportklub televizija.

Uz podršku Grada Dubrovnika, u petak 13. svibnja održat će se prvi dio seniorskog turnira, i to od 17 do 22 sata. U subotu 14. svibnja od 10 do 13 predviđen je „kids day“ za najmlađe, dok će se nastavak seniorskog dijela turnira održati od 17 do 22 istog dana.

Dubrovački turnir prvi je u nizu od 10 turnira koji će se održati na više atraktivnih lokacija u Hrvatskoj, sa završnicom u pulskoj Areni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.