Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Edukacija trenera i instruktora za rad s djecom s teškoćama u razvoju

24.09.2020.

16:59

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

U sklopu projekta "Podignimo letvicu visoko" tijekom vikenda je u hotelu Croatia održana edukacija sportskih trenera, instruktora i voditelja za multidisciplinarni pristup u radu s djecom s teškoćama u razvoju te aktivnosti interdisciplinarne suradnje.

Edukacija je trajala dva dana, a zanimljiva i stručna predavanja iz različitih područja omogućila su sudionicima cjeloviti uvid u pristupu i radu s djecom koja se bave sportom, pa tako i djeci s teškoćama u razvoju. Edukaciji je prisustvovalo 30-ak sudionika.

Poseban fokus u edukaciji predavači su stavili na važnost uključivanja djece u čim više sportova, kako bi opterećenje na sve mišiće bilo ujednačeno, a što je temeljni preduvjet pravilnog razvoja.

"Ovom prilikom zahvaljujemo još jednom našim predavačima koji su prepoznali važnost edukacije u sportu i podijelili s nama svoje široko iskustvo i znanje", ističu iz Općine Konavle.

Projekt “Podignimo letvicu visoko” sufinanciran je sredstvima Europske unije, a provodi se s ciljem uključivanja osobe s invaliditetom te mladih i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

Vrijednost projekta je 1.500.000 kuna, a sam projekt traje 22 mjeseca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.