Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

EU projekt "Du Motion" gradi temelj za buduće edukacije sportskih volontera

18.07.2021.

13:31

Autor: Radio Dubrovnik

DU Motion

DU Motion

Foto: - / -

Predstavnici Du Motiona boravili su u turskom gradu Sakarya gdje se održao novi radni sastanak europskog projekta koji se bavi edukacijom volontera u organizaciji nacionalnih i međunarodnih sportskih natjecanja, a čiji su nositelji upravo Dubrovčani.

Projektni tim bavio se rekapitulacijom edukacijskog ciklusa koje su organizacije iz Belgije, Bugarske, Italije, Poljske, Švedske, Turske i Hrvatske održale tijekom proteklih mjeseci u svojim matičnim državama.

Volonteri su se kroz edukacije upoznali sa svim aspektima organizacije velikih sportskih manifestacija, od logistike i upravljanja sportskim terenom do organizacije natjecanja i vrlo aktualne teme utjecaja COVID-19 na sportska događanja.

Svi partneri izrazili su zadovoljstvo formatom volonterskih radionica kao i  održivošću projekta čiji radni materijal može poslužiti kao kvalitetan alat svim sportskim klubovima i organizacijama u edukaciji volontera.

Volonteri koji su prošli edukaciju u sklopu projekta do kraja će godine volontirati na barem jednom nacionalnom i međunarodnom natjecanju, ukoliko to budu dopuštale lokalne epidemiološke mjere. Najbolji među njima postat će ambasadori svojih zemalja na velikoj međunarodnoj volonterskoj konferenciji u travnju 2022. u Dubrovniku.

Podsjetimo, projekt “Du Motion” financira se sredstvima osiguranim kroz program Europske Unije Erasmus+: Sport u iznosu od gotovo 300 tisuća eura te uz potporu Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.