Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Euro Clio Cup, Catalunya, druga utrka: Ivan Pulić 16.

20.10.2013.

19:15

Autor: Davor Buconić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon jučerašnjog 12–og mjesta u prvoj utrci, danas je Ivan Pulić u drugoj utrci osvojio 16. mjesto. Dvije utrke odražane na stazi Catalunya u Španjolskoj bile su 9. i 10. utrka sezone Euro Clio Cupa, u sklopu World Series by Renaulta.

Pulić je startao sa 14. startne pozicije, a pobijedio je, kao i jučer, britanski vozač Files koji je nakon 12 krugova utrke ostvario vrijeme od 25:28.069. Pulić je za vodećim zaostao 35.748 sekundi.

"Nažalost i to su utrke, u krugu zagrijavanja probila se guma, te iako startna pozicija i nije bila  tako loša, tome se nadodao i kontakt vozača koji nije kočio iza njega i odmah Ivan gubi pet pozicija. Sve skupa kilometara je bilo, što je dobro i nova škola je iza nas." - riječi su Nika Pulića nakon odvožene utrke njegova sina Ivana.

U ukupnom poretku Euro Clio Cupa, nakon deset odvoženih utrka vodeći je današnji pobjednik Josh Files iz Velike Britanije s 158 bodova, ispred Massimiliana Pedale (Italija) s 147 bodova. Ivan Pulić zazuzima 10. mjesto s 33 osvojena boda. Pulić je za jučerašnje 12. mjesto u prvoj utrci osvojio 1 bod, dok za današnje 16. nije bilo bodova.

Zadnje dvije utrke sezone, 11. i 12., voze se u španjolskom Aragonu 2. i 3. studenog.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.