Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Europa Cup: 'Pituri' putuju u Rumunjsku

17.07.2020.

16:11

Autor: Radio Dubrovnik

STK Libertas Marinkolor

STK Libertas Marinkolor

Foto: - / -

U uredu Europskog stolnoteniskom saveza (ETTU) u Luxembourgu popodne je održano izvlačenje skupina za natjecanje u Europe Cup -u za sljedeću sezonu. Ždrijebom je određeno da će stolnotenisači Libertas Marinkolora igrati u grupi A u Rumunjskoj.

S njima su još i FORTUNE Kyiv (Ukrajina), CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (Rumunjska) te G.D.D Toledos (Portugal). Najbolja dva kluba iz grupe nastavljaju natjecanje u drugi krug Europa Cup-a.

Domaćin grupe je klub CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc, a 'Piture' očekuje daleki put u Rumunjsku. Prvi krug Europe Cup-a održati će se 12. i 13. prosinca 2020.

Stolnotenisačima Libertas Marinkolora ovo će biti 18. godina nastupanja u europskih klupskih natjecanja. Najbolji rezultat na europskim natjecanima, Pituri su ostvarili u sezoni 2016/17 kada su došli do četvtfinala ETTU Cupa.

Hoće li 'Pituri', uz već najavljena igračka pojačanja za predstojeću natjecateljsku sezonu, zabilježiti još bolji rezultat, ovisit će o dosta čimbenika, a jedan je i financijske prirode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.