Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Europski seniorski kup u Dubrovniku, vraća se Ivana Šutalo

22.04.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ivana Šutalo na Grand Prix Tbilisi

Ivana Šutalo na Grand Prix Tbilisi

Foto: Hrvatski judo savez / -

Jedan od natjecateljima najdražih turnira u kalendaru Europske judo unije, Europski kup za seniore (23.-24. travnja) u Dubrovniku, okupit će 238 judoka iz 25 država uz 38 hrvatskih imena.

U tjednu uoči Europskog seniorskog prvenstva (Sofija, Bugarska; 29.4. do 1.5.), oči ljubitelja europskog juda bit će uperene u Dubrovnik. Na tatamijima u dvorani Gospino polje 238 natjecatelja iz 25 država će se boriti za medalje na Europskom kupu za seniore. Osim 14 judašica i 24 judaša iz Hrvatske, najveći broj natjecatelja dolazi iz Izraela (24), Velike Britanije (23), Njemačke (22), Italije (20), Austrije (14) i Nizozemske (13).

- Čast nam je što možemo ugostiti tako značajan broj gostiju u prekrasnom Dubrovniku. Jadranska obala je velikom broju judašica i judaša odličan početak proljetnih natjecanja za seniore i vjerujemo da će svi uživati tijekom cijelog boravka. Sjajno je vidjeti veliki broj predstavnika iz jakih država poput Njemačke, Velike Britanije, Izraela i Italije koje dolaze s 20+ sportaša – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak.

Među natjecateljicama lijepo je ponovno vidjeti Ivanu Šutalo (preko 78 kg), koja se vraća na tatami nakon dvije godine problema i oporavka od operacije ramena.

- Super sam, u punom treningu! Zbog ozljede se nisam mogla trenirati niti natjecati tako da će mi ovo biti prvi turnir u dvije godine. Što se tiče samog turnira, ne mogu reći što očekujem jer je prošlo dosta vremena, ali dat ću sve od sebe u svom gradu! Jako se veselim nastupu i nadam se da je ovo moj novi početak – rekla je raspoložena Šutalo, europska prvakinja do 23 godine 2016. godine.

Oba izbornika, ženskih reprezentacija Vladimir Preradović i muških reprezentacija Dean Ilić, ističu kako je kvaliteta za Europski kup na jako visokoj razini te da će svaka medalja hrvatskih natjecatelja biti uspjeh.

- Natjecateljice koje su iskočile u prvi plan su definitivno u kategorijama do 70 kilograma i preko 78 kilograma. Nivo kvalitete je zaista dobar, a vjerujem da će svi naši natjecatelji pokazati visoku razinu juda i na neki način skrenuti pažnju na sebe – prokomentirali su Preradović i Ilić.

Video prijenos borbi oba dana, kao i rezultate te ždrijeb možete pronaći na live.ijf.org ili na internet stranicama Europske judo unije (www.eju.net).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.