Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Foto priča o jedrenju u Cavtatu

18.07.2013.

10:36

Autor: Ivica Puljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posjetite li jedriličarski klub Cavtat tijekom treninga najmlađih generacija osjetit ćete vedri duh budućih moreplovaca. "Ove godine imamo gotovo 50 ero djece, a s obzirom da se bližimo 10-oj obljetnici kluba veselimo se velikom interesu najmlađih za jedrenje" – ističe potpredsjednik JK Cavtat Mario Miličić te zahvaljuje klubovima Busola i Orsan koji su im pomogli u radu i ustupili im svoje jedrilice na korištenje.

Mališani se slažu da im je najzanimljivije jedriti na velikim jedrilicama, ali kažu da ne vole učiti teoriju jer je škola tek završila. "Za početak je bitno naučiti odakle vjetar puše, njihove nazive, ali i kako sjedati u jedrilici, a cilj je naučiti samostalno jedriti" – poručuje trener JK Cavtat Zoran Đuratović. Ovogodišnja škola jedrenja krenula je s nešto više teoretske nastave, ali sada slijedi više boravka na moru, bit će i kupanja i malih regata za cavtatske jedriličare – najavljuju u jedriličarskom klubu Cavtat.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.