Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Hrvatska flag football liga počinje ovog vikenda iz Dubrovnika

18.09.2020.

17:41

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovnik Sharks

Dubrovnik Sharks

Foto: - / -

U subotu 19. rujna u 10 sati na terenu s umjetnom travom u Gospinom polju počinje ovogodišnje izdanje Hrvatske flag football lige. Domaćini su Dubrovnik Sharks, a na turniru će se odigrati tri utakmice, od kojih dvije u kojima će Sharksi tražiti pobjede i dobar start u ligi.

Utakmice se igraju po sljedećem rasporedu:

10:00 Dubrovnik Sharks v Rijeka Torpedos

11:00 Rijeka Torpedos v Split Seawolves

12:00 Dubrovnik Sharks v Split Seawolves

Dubrovnik Sharks, vođeni dobrim rezultatom od prošle godine, dugim pripremama i novim vodstvom, očekuju dobar start sezone i uvjerljive rezultate. Rijeka je pak nova momčad, željna dokazivanja i prvih dobrih rezultata na hrvatskoj sceni. Bez obzira na činjenicu da su Riječani mlada momčad, Sharksi ulaze u utakmicu kao da je finale jer žele postaviti jaku notu na otvaranju lige.

Utakmica protiv Seawolvesa donosi prvu od dvije reprize prošlogodišnjeg finala i garantira footballski spektakl. Splićani dvije godine zaredom osvajaju HFFL, iskusna su i prekaljena momčad, ali Sharksi traže prvu pobjedu protiv njih na domaćem terenu i vjeruju da je to moguće pod taktičkim vodstvom novog trenera Ottona Roce te kondicijskom spremom koju su ostvarili sa novim trenerom Vedadom Đugumom.

U izdanju Hrvatske flag football lige 2020. godine sudjeluje 8 momčadi. Svaka momčad ima 10 utakmica što čini 40 utakmica regularne sezone, a ekipe su podijeljene u dvije divizije, Sjever i Jug. Svaka momčad se sastaje sa protivnicima iz divizije po dvaput, a sa ekipama iz druge divizije po jednom. Divizije su:

Grupa Sjever: Osijek Cannons, Bjelovar Greenhorns, Zaprešić Saints, Zagreb Patriots. Grupa Jug: Rijeka Torpedos, Karlovac Dukes, Split Seawolves i Dubrovnik Sharks.

Finalni turnir održat će se sredinom studenog, a domaćin će biti najbolje plasirana ekipa na ukupnoj ljestvici.

Sve informacije o turniru i ligi možete pronaći na društvenim mrežama Dubrovnik Sharksa:

Facebook: https://www.facebook.com/dubrovniksharks Instagram: @dubrovniksharks

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.