Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ivana Šutalo na Svjetskom prvenstvu u Japanu

30.08.2019.

15:02

Autor: Radio Dubrovnik

HJS

HJS

Foto: - / -

Hrvatska judo reprezentativka i članica Judo kluba Dubrovnik Ivana Šutalo nastupa ovog vikenda na Svjetskom judo prvenstvu za seniore i to u kolijevki juda Japanu, naravno u njenoj kategoriji preko 78 kilograma.

Šutalo će nastupiti posljednjeg dana natjecanja, u subotu 31. kolovoza, a u 1. kolu protivnica joj je njemačka predstavnica Kuelbs.

Uz Šutalo, u hrvatskoj su reprezentaciji i Barbara Matić (-70 kg), Karla Prodan (-78 kg), Dominik Družeta (-81 kg) te Zlatko Kumrić (-100 kg).

Posljednje Svjetsko prvenstvo u Japanu održalo se 2010. godine u Tokiju, a sada u manje od godinu dana do Olimpijskih igara na istom mjestu, u japanskoj metropoli se održava jedno od najprestižnijih svjetskih prvenstava u novijoj judaškoj povijesti.

Nippon Budōkan naziv je dvorane u dijelu grada Chiyoda koja će za ovo Prvenstvo svijeta ugostiti 841 judoku iz 148 država. Nippon Budōkan, u prijevodu "dvorana borilačkih puteva", povijesno je zdanje koje je izvorno sagrađeno za judaški turnir na ljetnim olimpijskim igrama u Japanu 1964. godine.

Hrvatska reprezentacija se pripremala u Tokamachiju, gradu koji je veliki prijatelj Hrvatske, još od 2002. godine, kada su tamo ugošćeni najbolji hrvatski nogometaši, tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.