Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izabrani Sportski Markopolisti Korčule za 2019. godinu

20.02.2020.

12:41

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

U srijedu navečer je kino dvorana u Korčuli bila puna sportaša, sportskih djelatnika i navijača koji su pratili službeno proglašenje za prošlu godinu najboljih sportašica, sportaša, ženskih i muških ekipa, momčadi i sportskih djelatnika s područja Korčule, Pelješca te Mljeta i Lastova.

Organizator je bio kao i tri protekle godine Sportski portal Marko Polo Sport,kojega je prije 10 godina osnovao,uređuje i vodi Nenad Kosović.

U tom je razdoblju ovaj jedini dnevni sportski portal na ovom području zabilježio već gotovo osam milijuna posjeta i ima stalni trend povećanja istih.Uz žensku klapu Manina iz Blata čestitku je uputio korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris,obećavši bolju budućnost popularizacije sporta,izgradnjom nogometnog igrališta i sportske dvorane.

Između 5 nominiranih u kategoriji “Sportašica” najbolja je plivačica KPK Ana Franić.

Šest ih je bilo nominirano u kategoriji “Sportaš” među kojima je prvonagrađeni Dinko Šegedin iz taekwondo kluba Forteca iz Korčule.

Kategorija “Sportske nade” je izmeđ 4 nominirana dobila najboljeg Domagoj Čale vaterpolistu KPK Korčula i člana juniorske reprezentacije Hrvatke.

U kategoriji “Trener/trenerica” bilo je nominirano 7 kandidata,dok je za najboljega izabran Mario Todorović-trener plivanja KPK u Korčuli.

Kategorija “Novinar – suradnik” je imala 6 kandidata uz najboljeg Zdravka Šabića iz Orebića,koji daje veliki doprinos i zalaganje u promociji jedriličarskog sporta.

Kategorija “Ženska ekipa” je brojila 4 nominirana,i među njima je Plivačka ekipa 'KPK' – Korčula dobila najveći broj glasova.

U zadnjoj sedmoj kategoriji bilo je nominirano 9 momčadi, među njima prvoplasirani su iz Rukometnog kluba Korčula.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.