Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Jugaši prvaci Hrvatske kod Dobroslavića i Frankovića

23.05.2019.

19:03

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković primili su u četvrtak igrače, trenere i članove Uprave VK Juga povodom njihovog osvajanja 15. naslova prvaka Hrvatske.

Župan je naglasio kako su ovakvi prijemi važni kako bi se poslala jasna poruka da se svaki ovakav uspjeh jednog sportskog kolektiva uvijek cijeni.

"Ponekad se stječe dojam, kada imate kolektiv kao što je Jug koji često osvaja naslove, kako je to lako. Upravo zato smo vas pozvali ovdje da pokažemo jasno kako svaki vaš naslov cijenimo. Da je lako biti prvak to bi bio svatko i naravno svatko neka pokuša sljedeće godine", rekao je župan Dobroslavić.

Potpredsjednik VK Jug CO Željan Konsuo istaknuo je kako je ovo 64. trofej za Jug te kako su najtrofejniji klub u Hrvatskoj uopće. Zahvalio se Županiji na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji. Trener Vjekoslav Kobešćak i igrači Juga zahvalili su se na prijemu te istaknuli kako sada olakšani idu u završnicu europske lige.

Našem najtrofejnijem klubu gradonačelnik Franković je još jednom uputio čestitke, dodajući kako ništa manje od njih nije ni očekivao. Istaknuo je ulogu VK Jug u životu Grada i činjenicu da su odličnim rezultatima svima na ponos. Kazao je i kako će Grad Dubrovnik uvijek stajati iza svog najuspješnijeg kluba.

"Posebno mi je drago što ćemo uskoro dobiti i prvi Muzej vaterpola u sklopu zgrade bazena. Vi to svojim postignućima zaslužujete", rekao je gradonačelnik Franković.

U ime kluba na dosadašnjoj podršci Grada Jugu zahvalio je Željan Konsuo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.