Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

15:00 / 05.11.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Jugašima devet medalja na "Zlatnom dupinu"

PK Jug

PK Jug

Foto: - / -

Najmlađi članovi Plivačkog kluba Jug vratili su se s devet medalja s 26. plivačkog mitinga "Zlatni dupin", koji se proteklog vikenda održao u Splitu. Na natjecanju je nastupilo ukupno 241 natjecatelja iz 10 klubova.

Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije: A (dječaci 2008, djevojčice 2009), B (dječaci 2009, djevojčice 2010), C (dječaci 2010, djevojčice 2011).

Za Jug je nastupio 21 natjecatelj. Isplivano je mnogo osobnih rekorda, a osvojili su ukupno 9 medalja, od toga 1 zlatnu, 3 srebrene i 5 brončanih. U Dubrovnik su donijeli i 1 pehar za najuspješnije pojedince natjecanja. Medalje su osvojili: Lara Šurković, Lea Perak, Mia Perak i Lukša Pavić.

U A kategoriji:
Najuspješnija predstavnica u A kategoriji bila je Lara Šurković koja je osvojila čak 4 brončane medalje. Bronce je osvojila u trkama: 100 delfin, 100 leđno,100 mješovito, 100 prsno, te je bila četvrta na 100 slobodno.

U C kategoriji:

Najuspješnija predstavnica u C kategoriji bila je Lea Perak koja je osvojila zlato na 25 leđno, te srebro na 25 slobodno. Lea je osvojila i ukupno (zbroj bodova iz jedne discipline po dijelu) drugo mjesto u C kat, te je nagrađena peharom.
Uspješna je bila i Mia Perak koj je osvojila srebro na 25 leđno. te je ostala četvrta na 25 slobodno.
Najuspješniji muški predstavnik bio je Lukša Pavić koji je osvojio srebro na 25 prsno i broncu na 25 slobodno.

Štafeta 6x50 slobodno mix za koju su nastupili L. Gverović, P. Kulišić, J. Rašić, L. Pavić, Lea Perak i L. Šurković ostala je također četvrta.

U Splitu su za Jug nastupili: Baletin Đivo, Bolfek Tomislav, Di Leo Damjan, Garvan Mauro, Gverović Luka, Kulišić Petar, Milković Nikša, Miloslavić Matea, Pavić Lukša, Perak Lea, Perak Maja, Perak Mia, Perović Ivan, Perušina Nina, Plečaš Roko, Polanda Petar, Rašić Josipa, Savinović Franko, Štrkalj Bruno, Šurković Lara, Vojinić Antea.
S djecom su u Splitu bili treneri: Mateo Sentić, Nikola Bogdanović te Andrej Drobac.

Svaki sljedeći vikend u studenom Jugovi plivači imati će nastupe. Prvo seniori, junior i ml.juniori nastupaju na GP mitingu Mladost u Zagrebu 9. i 10. studenog, vikend nakon toga (16.-17. 11.) kadeti nastupaju u Zadru na mini GP mitingu Sv. Krševan, a vikend nakon toga (23.-24. 11.) Jug je u Dubrovniku domaćin Regionalnog prvenstva za seniore, juniore i ml.juniore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.