Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Memorijalni šahovski turnir "Za vodu, kruh i mlijeko"

16.11.2022.

09:16

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zimneva Natalia / Shutterstock.com

Prije 31 godinu, 17. studenog 1991., u jeku najvećih ratnih stradanja Dubrovnika, održan je šahovski turnir na kome je prva nagrada bila 5 litara vode, druga litra mlijeka, a treća štruca kruha.

"Prošle godine smo odlučili učiniti ovaj turnir tradicionalnim jer smatramo da je potrebno prisjetiti se, barem jednom godišnje, kako se život može stubokom promijeniti u svega nekoliko dana. I ove se godine želimo prisjetiti tog čuvenog turnira koji će se odigrati u Centru za mlade, Obala Ivana Pavla II 47, 20000, Dubrovnik", ističu organizatori iz Udruge Luža i Udruge veterana, vojnika i domoljuba.

Pozivaju sve zainteresirane da se prijave na turnir najkasnije do 16. studenog u 12 sati. Turnir je otvoren za sve s naglaskom na mladima a jedini uvjet je da volite šah i Grad. Broj igrača je ograničen na 40.

Turnir će se održati uz potporu: Ministarstva hrvatskih branitelja i Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.