Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ministrica Brnjac obećala daljnju potporu u realizaciji projekta ŠRC Čibača

25.04.2021.

10:03

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac s načelnikom Općine Župa dubrovačka Silviom Nardelliem obišla je radove na rekonstrukciji glavnog nogometnog igrališta u športsko-rekreacijskom centru Čibača.

Središnji državni ured za sport pri Ministarstvu turizma i sporta prihvatio je sufinancirati projekt rekonstrukcije igrališta u iznosu od 418.000 kuna, budući je prepoznat iznimno veliki trud lokalne zajednice i nogometnog kluba oko brige za djecu i mladež, gdje u ovom trenutku svakodnevno trenira više od 380 aktivnih sportaša svih uzrasta.

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji igrališta je 670.000,00 kuna uvećano za iznos PDV-a. Općina Župa dubrovačka u proračunu za 2021. godinu osigurala je dodatnih 422.000,00 kuna, a Županija DNŽ je također prepoznala važnost ovog projekta te također donirala sredstva za realizaciju istog.

Projekt rekonstrukcije glavnog igrališta podrazumijeva uklanjanje postojećeg travnatog sloja, niveliranje terena te postavljanje podzemnog automatskog sustava navodnjavanja s pumpom za pojačanje pritiska, obogaćivanje zemljanog tla, zasijavanje novog travnjaka kao i opremanje terena sportskom opremom. Paralelno sa ovim radovima napravljeno je i malo nogometno igralište za najmanje uzraste.

Ministrica Brnjac je tijekom svog posjeta Općini župa dubrovačka i NK Župa obećala daljnju potporu od strane Ministarstva turizma i sporta u realizaciji projekta ŠRC Čibača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.