Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Najbolja juniorka svijeta kod biskupa

15.02.2013.

12:28

Autor: Davor Buconić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Biskup Uzinić primio Anu Konjuh

Dubrovački biskup, mons.Mate Uzinić, primio je u petak u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku najbolju juniorku svijeta, dubrovačku tenisačicu, Anu Konjuh.
Druženje s obitelji Konjuh pokazalo se lijepom prilikom za upoznavanje mons. Uzonića s obitelji mlade tenisačice, koja je biskupu poklonila Anin teniski reket, a biskup njima zlatnu medalju s likom dubrovačkog zaštitnika i parca Sv.Vlaha.


„Povod za ovo druženje su Anini vrhunski rezultati ali i borba cijele obitelji koja se suočila sa zdravstvenim stanjem druge kćerke Antonije, kroz koju je ova obitelj pokazala ne samo međusobnu povezanost nego i povezanost s Crkvom i Bogom. Drago mi je da je ova obitelj svojim životom i djelovanjem pokazala da unatoč teškim prilikama može ići naprijed i činiti prave stvari“ rekao je biskup Uzinić, izjavivši kako do sada nije igrao tenis, ali sad kad je na poklon dobio šampionski reket Ane Konjuh, aktivnije će početi pratiti taj sport pa ga se može očekivati i na tribinama nekog turnira na kojem će Ana nastupati.

"Hvala ocu biskupu što nas je primio, moju obitelj i mene. Sretni smo što nakon puno različitih obaveza, u svome gradu imamo priliku popričati s biskupom Uzinićem, koji je dio crkvene obitelji kojoj pripadamo. Upoznali smo oca biskupa s Aninim rezultatima i planovima", izjavio je otac tenisačice, Mario Konjuh.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.