Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nakon dvije godine stanke opet se održava "Tomo Tournament"

18.04.2022.

11:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

default error photo

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije uzorkovane bolesti COVID 19, u Dubrovniku se od 19. do 24. travnja ponovo održava međunarodni vaterpolski turnir TOMO TOURNAMENT.

Deseti, jubilarni turnir opet će ugostiti velik broj momčadi iz cijele Europe u tri kategorije: dječaci starosti do 12 i do 14 godina (U-12, U-14), ali ove godine i po prvi put djevojčice starosti do 15 godina (U-15). Na bazenu u Gružu će se natjecati 52 ekipe iz 12 zemalja (Crna Gora, Francuska, Grčka, Italija, Irska, Mađarska, Monako, Njemačka, Rumunjska, Srbija, Španjolska, Hrvatska).

"Tomo tournament nije samo bazen, lopta i utakmica. To je mjesto novih poznanstava, jačanja natjecateljskog duha, međusobnog uvažavanja i tolerancije. Turnir je prigoda za upoznavanje bogate povijesti renesansnog, u svijetu nadaleko poznatog Dubrovnika, njegove kulture i srednjovjekovne arhitekture, čudesnih zidina, prelijepog Jadranskog mora i obale, domaće dalmatinske i nacionalne kuhinje. Zbog svega toga se dolazi u Dubrovnik na Tomo tournament", ističu organizatori.

Tomo tournament neslužbeno je svjetsko prvenstvo za djecu koje će u šest dana u Gradu okupiti preko 800 natjecatelja. U svjetskim razmjerima veličinom mali Dubrovnik, poznati svjetski vaterpolski centar, makar nakratko, za vrijeme trajanja turnira postat će za mnoge centar svijeta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.