Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

NK Faraon iz Trpnja proslavio 100 godina postojanja

15.10.2019.

19:41

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je proslavi 100. obljetnice osnutka Nogometnog kluba Faraon iz Trpnja. Čestitala je vodstvu i članovima kluba, istaknuvši kako je to velik jubilej, a posebice za nogometni klub, za čije vođenje treba puno volje, angažmana, volonterstva, ali i puno ljubavi.

"Stoljetna povijest vašeg nogometnog kluba bila je burna, a često i, određena društveno-gospodarskim okolnostima, vrlo teška. Upravo zato je osobni angažman svih dosadašnjih vodstava i članova bio ključan za opstanak kluba i na tome vam upućujem srdačne čestitke. Drago mi je i što danas nosite svoje prvo, izvorno ime 'Faraon', koje ste s razlogom uvijek s ponosom nosili i koje vas je jasno određivalo u povijesnim okolnostima kada je očuvanje identiteta bilo izuzetno važno", rekla je zamjenica župana.

Osvrnula se i na foto-izložbu i projekciju filma o NK Faraon koje su bile predstavljene na svečanosti, istaknuvši kako su i izložba i film vrijedan podsjetnik na značaj NK Faraon u razvoju nogometa na našem području.

Proslavi velikog jubileja nazočili su brojni uzvanici, mještani i vjerni navijači NK Faraon, a u ime Hrvatskog nogometnog saveza domaćinima je uručena prigodna plaketa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.