Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Odličan početak dubrovačkih šahista u borbi za viši rang

11.04.2022.

12:03

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Šahisti Šahovskog kluba Dubrovnik

Šahisti Šahovskog kluba Dubrovnik

Foto: ŠK Dubrovnik / -

Odlično je počela natjecanje u 2. hrvatskoj šahovskoj ligi- skupina jug za 2022. ekipa Šahovskog kluba "Dubrovnik".

Naime, u prva četiri kola koja su odigrana u hotelu Medena u Segetu Donjem pokraj Trogira od 8. do 10. travnja postigli su pun pogodak, odnosno sve četiri pobjede.

U prvom kolu /igra se na šest ploča/ pobijedili su ŠK Makarska sa 5,5:0,5, u drugom ŠK Omiš s 5:1, u trećem ŠK Petar Sedlar Pepe B iz Kaštela s 4:2 i u četvrtom ŠK Mornar B iz Splita s 3,5:2,5 i tako zasjeli na prvom mjestu sa svih 8 bodova, ispred Caspera iz Zadra sa 7 bodova itd.

FM Anvar Turdyev na prvoj ploči osvojio je 3,5 boda iz 4 partije, na drugoj IM Gordan Markotić s 3/4, na trećoj FM Ivan Bender s 3/4, na četvrtoj MK Tomislav Šeparović s 3/4, na petoj MK Tomislav Musić s 3/4, na šestoj MK Ivo Ivanković s 2/2 i na prvoj rezervnoj ploči MK Predrag Zerdo s pola boda iz dvije partije.

Inače, u ovom rangu sudjeluje 11 ekipa s područja 4 južnohrvatske županije /Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska/, a konačni pobjednik nastupit će u kvalifikacijama s pobjednicima preostale 3 skupine hrvatskih županije za Ib hrvatsku šahovsku ligu 2023.

Nastavak 2. hrvatske šahovske lige – skupina jug je u listopadu 2022., a sudeći po uspješnom početku ekipa ŠK “Dubrovnik” kandidat je za prvo mjesto. Uostalom, i po zbirnom rejtingu na šest ploča, odnosno po nositeljstvu, nalazi se na 1. mjestu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.