Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićani s jedrilicom "Munjek RS" izvrsni na Mediteranskoj regati

07.11.2021.

09:53

Autor: Radio Dubrovnik

Facebook Ivica Trojanović

Facebook Ivica Trojanović

Foto: - / -

Članovi pomorsko-športske udruge „Peliška jedra“ u Orebiću, s jedrilicom „Munjek RS“ s uspjehom su sudjelovali na 42. Međunarodnoj jedriličarskoj regati u Sredozemlju sa startom i ciljem u glavnom gradu Malte La Valetti.

I to u sastavu iskusni Drago Prižmić, Hrvoje Opačak i Tonći Bogoje zajedno s Brunom Gjidarom iz Splita, Tomislavom Grubelićem iz Vodica i direktorom tvrke „Dustom Sails“ iz Zagreba Duškom Tomićem.

U konkurenciji od 120 brodova iz 20-ak zemalja svijeta u ukupnom poretku zauzeli su 50. mjesto, a u svojoj klasi među 30 jedrilica bili su sedmi.

Ta je regata jedna od najtežih i najzahtjevnijih ne samo na Sredozemlju, jer se jedrilo na 606 milja dugoj trasi oko Sicilije i udaljenih talijanskih otoka Pantelerije i Lampeduse. Darku Prižmiću to je bilo već 11. sudjelovanje na toj regati, Hrvoju Opačku peto, a Tonćiju Bogoje treće. S novom jedrilicom „Munjek RS“ dužine 10 metara u vlasništvu Duška Tomića ponovno su ove godine sudjelovali nakon pauze od dvije godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.