Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorene prijave za Du Motion utrku Pelješkim mostom

16.07.2022.

07:22

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Otvorene prijave za Du Motion utrku Pelješkim mostom

Otvorene prijave za Du Motion utrku Pelješkim mostom

Foto: Du Motion / -

Neke se prilike u životu jednostavno ne smiju propustiti! Du Motionova utrka Pelješkim mostom, najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti Hrvatske i jednim od najvećih mostova u Europi, jedna je od tih prilika.

Naime, 26. srpnja na povijesni dan kada će krajnji jug Hrvatske nakon 300 godina ponovo biti spojen s ostatkom zemlje, 250 trkača dobit će nevjerojatnu priliku protrčati Pelješkim mostom. Bit će to uvertira u cjelodnevnu spektakularnu svečanost otvaranja, najveću u modernoj povijesti Hrvatske.

"Preponosni smo što imamo priliku organizirati utrku na ovako veliki dan, na mostu koji napokon povezuje naš Dubrovnik s ostatkom Hrvatske. Most inače nije otvoren za pješake, stoga bez imalo imalo pretjerivanja mogu reći kako je trčanje grandioznim mostom poput Pelješkog, neponovljiv doživljaj i utrka koju se pamti do kraja života," izjavio je Alen Bošković u ime Du Motiona koji utrku organizira u partnerstvu s Dubrovačko - neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i Hrvatskim cestama.

Utrka je dugačka 5,5 kilometara i starta u 9 sati. Cijena startnine iznosi 200 kuna, a paket za trkače uključuje službenu majicu, finishersku medalju, startni broj, mjerenje vremena i okrepu.

Trkači željni sudjelovanja u ovoj jedinstvenoj utrci mogu se prijaviti do 22. srpnja putem službene stranice Du Motiona. Uvjet za prijavu je minimalno 16 godina starosti, a broj sudionika zbog iznimno zahtjevne organizacije programa otvaranja mosta i sigurnosnih uvjeta, ograničen je na svega 250 natjecatelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.