Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Peliška jedra" proslavila 40. rođendan

02.05.2019.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Na svečanoj sjednici pomorsko-športske udruge "Peliška jedra" u Orebiću održanoj u povodu obilježavanja 40. godišnjice osnivanja i rada dodijeljena su pojedinačna i kolektivna priznanja za doprinos u radu udruge.

Za pomoć i podršku u radu udruge priznanje su dobili Općina Orebić, TZ općine Orebić, tvrtka Antunović Viganj d.o.o. i obrt Tin Antunović, za promicanje imena Peliških jedara kapetan Zdravko Šabić i Darko Prižmić, a za izvanredno zalaganje u radu udruge Ante Vukman, Joško Žmikić i Miro Balov.

Priznanja i plakete dobitnicima je uručio predsjednik udruge Petar Krističević koji se prethodno ukratko osvrnuo na dosadašnji rad Peliških jedara i njeno mjesto u pomorskom životu i njegovanju pomorske tradicije orebićkog kraja.

Posebno je istaknuo izgradnju lučice i sudjelovanje u organizaciji u suradnji s jedriličarskim društvom Orsan u Dubrovniku južnodalmatinske jedriličarske regate koja će se ove godine početkom kolovoza održati 39. put.

U sklopu udruge uspješno djeluju jedriličarska sekcija koja organizira natjecanja u jedrenju na dasci i ronilačka sekcija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.