Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Plivači Juga na primanju u Gradskoj upravi

19.01.2019.

12:08

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom velikog uspjeha na Zimskom prvenstvu Hrvatske za seniore, mlađe seniore, juniore i mlađe juniore u Rijeci, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su ekipu Plivačkog kluba Jug.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, na primanju su bili trener Frane Čirak te plivači Mario Šurković, Michel Brassard, Marko Baletin, Đivo Damić i Noa Miletić, koji su na prvenstvu osvojili ukupno 10 medalja.
 
Čestitajući na odličnom rezultatu, zamjenica Tepšić je naglasila da donošenjem Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture žele poboljšati uvjete za profesionalne sportaše i rekreativce, te sve generacije stanovnika Dubrovnika. Strategija razvoja sporta i sportske u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028. godine bit će sljedećeg tjedna predstavljena i gradskim vijećnicima i data na usvajanje.
 
Trener Čirak je istaknuo da primanjem Grad pokazuje da prati njihove uspjehe i daje podršku. Vjeruje kako je ovo samo početak te da će u budućnosti ostvariti još bolje rezultate budući da imaju odličnu generaciju mladih plivača. Priznao je da su zadovoljni s osnovnim uvjetima, ali da je jedan od gorućih problema hladnoća malog bazena koja najviše pogađa djecu.
 
Pročelnik Brčić je rekao kako je Grad Dubrovnik za mali bazen pripremio natječajnu dokumentaciju te će biti prijavljen za financiranje na ESF, jer je cilj osigurati uvjete za rekreaciju djeci s poteškoćama i osobama s invaliditetom, uz rekonstrukciju i modernizaciju tog dijela bazenskog prostora, posebno grijanja i prilagodbe za osobe s invaliditetom.
 
U sportsku infrastrukturu se u budućnosti planira uložiti 400 milijuna kuna, a neki od važnijih projekata su gradnja bazena, dvorana te nogometno igralište.
 
Trener Čirak smatra da bi sportska infrastruktura mogla pomoći turizmu jer mnogi plivači svjetske klase već sada šalju upite za dolazak na pripreme u Dubrovnik. Brčić je pritom rekao da je za ovu godinu izdvojeno milijun i 300 tisuća kuna u proračunu za sportska događanja od važnosti za grad Dubrovnik, što bi trebalo rasteretiti njihov temeljni program.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.