Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Plivački klub Jug: Mario, Michel, Katarina i štafete prvaci regije

25.11.2019.

14:02

Autor: Radio Dubrovnik

PK Jug

PK Jug

Foto: - / -

U Dubrovniku je na bazenu u Gružu proteklog vikenda 23. i 24. studenog održano Prvenstvo Regije 1, na kojem su prvacima postali Jugaši Mario Šurković, Michel Brassard, Katarina Nenadić te muška juniorska i ženska mlađe juniorska štafeta.

Na natjecanju je nastupilo 223 natjecatelja iz 10 klubova i plivalo se u 25m bazenu. PK Jug je predstavljalo ukupno 47 natjecatelja. Ukupno su Jugovi plivači ostvarili 66 plasmana među prva tri, a od toga su osvojili 21 prvo mjesto, 20 drugih i 25 trećih.

Najuspješniji predstavnik Juga na ovom natjecanju bio je mlađi junior Mario Šurković koji je višestruki prvak regije 1, te se čak 20 puta plasirao među prva tri. U disciplini 200 slobodno bio je najbolji u općoj, ml. seniorskoj, juniorskoj i ml. juniorskoj kategoriji. Na 100 slobodno bio je drugi u općoj, te prvi u mls, jun i ml.jun kategoriji. Na 100 leđno bio je drugoplasirani u svim kategorijama, dok je na 400 slobodno bio drugoplasirani u kate goriji ml. juniora, te trećeplasirani u svim ostalim kategorijama. Na 50 slobodno bio je najbolji među ml.juniorima, te treći u juniorima i ml.seniorima. Na 50 delfin bio je treći među ml.juniorima.

U ukupnom poretku zauzeo je drugo mjesto u kategoriji ml. juniora, te drugo mjesto u konačnom poretku u općoj konkurenciji, te je nagrađen peharima.

Junior Michel Brassard prvak je regije u disciplini 400 slobodno u općoj kategoriji, te u ml. seniorskoj i juniorskoj. Još je bio drugoplasirani na 100 delfin u svim kategorijama.

Prvakinja regije je i ml.juniorka katarina Nenadić i to u disciplini 50 slobodno. Još je u istoj disciplini bila treća među juniorkama, dok je u disciplini 100 prsno bila treća među ml.juniorkama.

Čak 8 plasmana među prva tri ostvario je ml.junior Marko Baletin. Bio je drugoplasirani ml.junior u disciplinama 50 slobodno i 50 delfin, te trećeplasirani u disciplinama 100 delfin,100 leđno i 200 leđno. Na 200 leđno još je bio trećeplasirani u kategorijama juniora, ml.seniora i u općoj.

Mlađa juniorka Katarina Matović u disciplini 200 prsno zauzela je treća mjesta u kategorijama ml.juniorki, juniorki, ml.seniorki i u općoj.

U istoj kategoriji treće mjesto na 50 prsno zauzela je Karmen Fabris, a treće mjesto na 50 leđno Vlaho Nenadić.
Juniorka Adriana Marinović bila je trećeplasirana na 100 delfin.

Uspješne su bile i Jugove štafete:

Muška juniorska štafeta bila je najbolja u disciplini 4x200 slobodno i 4x100 slobodno u kategorijama općoj, ml. seniorskoj i juniorskoj. Muška ml. juniorska štafeta bila je drugoplasirana na 4x200 i 4x100 slobodno, dok je muška ml. seniorska štafeta bila druga u općoj i ml. seniorskoj konkurenciji.

Ženska ml. juniorska štafeta bila je najbolja u disciplini 4x50 mješovito među ml. juniorkama, te trećeplasirana u juniorskoj i ml.seniorskoj kategoriji. Ženska ml. juniorska štafeta pobjedu je odnijela i u disciplini 4x50 slobodno u ml.juniorskoj kategoriji, dok je u kategorija juniorki i ml. seniorki bila druga, te u općoj treća. Ml.juniorke najbolje u regiji su bile i na 4x100 slobodno, dok su u kategoriji juniorki, ml. seniorki i u općoj bile druge. U disciplini 4x100 mješovito bile su drugoplasirane, a na 4x200 slobodno ml. juniorke su bile trećeplasirane.

Sljedeće natjecanje koje očekuje Jugove natjecatelje je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje se održava u Splitu od 14. do 16. prosinca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.