Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavljeni volonteri ambasadori EU projekta Du Motion

11.02.2022.

10:42

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Volonteri "Du Motion" na Stradunu

Volonteri "Du Motion" na Stradunu

Foto: Du Motion / -

Predstavnici Du Motiona boravili su početkom veljače u Sassariju na Sardiniji gdje se pod domaćinstvom talijanske nevladine organizacije Mine Vaganti održao peti po redu transnacionalni radni sastanak europskog projekta za edukaciju volontera na sportskim natjecanjima čiji je nositelj upravo Du Motion.

Svi partneri uključeni u projekt predstavili su tom prilikom po sedam izabranih volontera 'ambasadora' koji će sudjelovati na velikoj međunarodnoj Volonterskoj konferenciji u Dubrovniku početkom svibnja i volontirati na trkačkoj manifestaciji Du Motion - Runners’ Days Dubrovnik.

Tako će se Du Motion ove godine, uz već tradicionalno veliki broj domaćih volontera, moći pohvaliti i brojnim mladim volonterima iz Bugarske, Italije, Poljske, Švedske i Turske.

Na sastanku su također predstavljeni rezultati uključivanja educiranih volontera u različita sportska natjecanjima tijekom proteklih mjeseci te je razrađen plan budućih aktivnosti. Najvažnija od njih svakako je detaljna priprema već spomenute konferencije, u sklopu koje će projektni tim održati i svoj završni transnacionalni radni sastanak.

Podsjetimo, EU projekt "Du Motion" financira se sredstvima osiguranim kroz program Europske Unije Erasmus+: Sport u iznosu od gotovo 300 tisuća eura te uz potporu Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.