Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Projekt "Aktivna Hrvatska" i ove godine stiže u Dubrovnik

05.06.2020.

17:03

Autor: Radio Dubrovnik

"Aktivna Hrvatska"

"Aktivna Hrvatska"

Foto: - / -

Vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt "Aktivna Hrvatska", nakon ublažavanja protuepidemijskih mjera, nastavlja s treninzima na otvorenom. Prvi zajednički održao se u Vodicama s timom Kineziološkog fakulteta i ambasadoricom Renatom Sopek.

U skladu s uputama i preporukama epidemiologa broj vježbača je bio ograničen.

Aktivna Hrvatska treninge na otvorenom nakon Vodica održat će u Sisku 6. lipnja, Osijeku 20. lipnja, u Dubrovniku 16. srpnja te u Falkensteiner Hotelu&Spa u Petrčanima pored Zadra 24. srpnja. Mentalni trening će se pak održati u Zagrebu 5. rujna. TV emisiju Aktivna Hrvatska možete pratiti redovno na Sportskoj TV.

Trening će se održati u skladu s općim i posebnim uputama Stožera civilne zaštite te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao što je održavanje distance te briga o higijenskim mjerama. Trenerski tim Kineziološkog fakulteta pripremio je poseban trening vlastitom tjelesnom težinom koji se izvodi bez fizičkog kontakta, a svi vježbači moći će ih svakodnevno raditi i samostalno. Uz trening, vježbače će liječnici Hrvatske liječničke komore savjetovati o svim zdravstvenim pitanjima. Trening se održava u suradnji s Gradom Vodicama i TZ grada Vodica. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Vježbači će za trening dobiti majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja dok Decathlon priprema posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera te Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.