Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Seminari trenera i menagera u okviru projekta „Olimpijske nade“

17.10.2013.

15:48

Autor: Davor Buconić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

VK Jug Croatia osiguranje organizira dva stručna seminara koja će se održat od 18. do 20. listopada u Hotelu Argosy na Babinom kuku, u sklopu Projekta “Olympic hopes“ („Olimpijske nade“) financiranog od strane Europske Unije kroz IPA prekogranični program Hrvatska – Crna Gora 2007 – 2013, na kojem će sudjelovati treneri mlađih uzrasta i menagera klubova koji sudjeluju u projektu „Olimpijske nade“ (Jug CO, Jadran HN, Cattaro, Primorac i Budva).

Na seminaru će se govoriti o temama vezanim uz napredak vaterpola, s naglaskom na rad s mladima: o fizičkoj pripremi mladih vaterpolista, o upoznavanju trenera sa sportskim ozljedama i njihovim posljedicama, o ulozi psihologa u radu s trenerima, sportašima i roditeljima.

U sklopu seminara hrvatski vaterpolski suci održati će predavanje na temu novih pravila koja su donesena prije nekoliko mjeseci, a koja će se primjenjivati kroz natjecanja u sklopu projekta „Olimpijske nade“.

Biti će govora  i o tome koliku vrijednost, u novcu, stvara sport danas u Europskoj Uniji te koliko radnih mjesta osigurava. U suradnji s priznatim stručnjacima za sportski marketing te kroz praktične primjere govorit će se i o novim saznanjima te o novom, moderniji pristupu traženju sponzora. 

Predavači na seminaru su:

- Ratko Rudić, sportski direktor HVS-a

- Gordan Kožulj, najbolji hrvatski sportaš 1999. i 2002. godine, član Komisije za marketing i komunikaciju pri Europskim olimpijskim odborima (EOC)

- Milivoj Dopsaj, doc. dr. Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu

- Josip Ivičić, predstavnik vodeće regionalne agencija za sportski marketing

- Tatjana Mitrović, sportski psiholog i psihoterapeut

- Doc. dr. sci. Marko Margaritoni, Dr. med. – službeni liječnik VK Jug CO

- Maro Balić, dugogodišnji trener vratara VK Jug CO

- Vlaho Radičević, vaterpolski sudac s međunarodnim iskustvom

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.