Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Šest odličja za Jugaše na Grand Prix Victoria

12.02.2020.

11:01

Autor: Radio Dubrovnik

PK Jug

PK Jug

Foto: - / -

Čak šest odličja osvojili su plivači Plivačkog kluba Jug na jakom međunarodnom plivačkom mitingu HEP HPS GRAND PRIX Victoria, koji je proteklog vikenda održan u Rijeci, a na kojem je sudjelovalo čak 523 natjecatelja iz 51 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske.

Bio je to treći ovosezonski miting iz Hep Hps grand prix serije, a prvi u 50-metarskom bazenu.

Nastupila su tri Jugaša: Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić pod vodstvom trenera Frane Ćirka. Jugaši su osvojili ukupno 6 medalja, od kojih jedno zlato, tri srebra i dvije bronce. Po tri medalje uzeli su Mario Šurković i Michel Brassard.

Mario Šurković osvojio je juniorsko zlato u disciplini 200 mješovito, dok je u općoj kategoriji u istoj discipline bio srebreni. Još je osvojio i juniorsku broncu u disciplini 100 slobodno.

Michel Brassard osvojio je juniorsko srebro u disciplinama 400 slobodno i 1500 slobodno. Još je bio brončani u općoj kategoriji u disciplini 1500 slobodno.

Đivo Damić u juniorskoj je kategoriji bio četvrtoplasirani na 1500 slobodno.

Jugašima je natjecanje poslužilo kao provjera stanja forme nakon odrađenih priprema koje su održane u u Rijeci od 28.01. do samog natjecanja, na kojima su trenirali su s članovima PK Kantrida i PK Šibenik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.