Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

15:31 / 02.03.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Šest odličja za Jugaše na Plivatonu u Splitu

PK Jug

PK Jug

Foto: - / -

Šest odličja osvojili su najmlađi plivači Plivačkog kluba Jug na Plivatonu Regije 1, koji se u subotu 1. ožujka održao u Splitu. Na natjecanju je nastupilo ukupno 11 klubova te 182 natjecatelja, a za PK Jug je nastupilo 19 natjecatelja.

Ženska štefeta prvak je regije, muška štafeta je brončana, dok su se u pojedinačnoj konkurenciji najviše istaknuli Lea Perak i Franko Savinović sa po dvije osvojene medalje.

Evo i svih osvajača medalja po disciplinama:

Štafeta 4×50 slobodno ženske: zlato (Lea Perak, Mia Perak, Iva Glavinić, Matea Miloslavić)

Štafeta 4×50 slobodno muški: bronca (Franko Savinović, Lukša Pavić, Roko Plečaš, Ivan Perović)

50 slobodno: srebro - Lea Perak

100slobodno: srebro - Lea Perak

50 leđno: bronca - Franko Savinović

50 delfin: srebro - Franko Savinović

Odličan nastup imala je i Mia Perak koja je zauzela čak tri četvrta mjesta i to na 50 leđno, 50 slobodno i 100 mješovito. Korak do postolja bio je i Lukša Pavić koji je bio četvrti u disciplini 50 prsno.

Za Jug su u Splitu nastupili Niko Benić, Toni Beran, Ivan Boroje, Mauro Garvan, Marko Ivaniš, Matea Miloslavić, Lukša Pavić, Lea Perak, Mia Perak, Ivan Perović, Roko Plećaš, Luka Smojver, Andro Sambrailo, Mihael Srijemsi, Bruno Štrkalj, Nikša Matičević, Iva Glavinić, Franko Savinović, Matko Handabaka, a pod vodstvom trenera Matea Sentića i Ivana Bilića.

Sljedeći vikend (7.-8. ožujka) najbolji Jugovi plivači i plivačice nastupaju također u Splitu na Ekipnom prvenstvu Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.