Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svečano otvoren "TOMO tournament"

22.04.2022.

10:37

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Svečano otvoren "TOMO tournament"

Svečano otvoren "TOMO tournament"

Foto: Grad Dubrovnik / -

U četvrtak je svečano otvoren jubilaran deseti međunarodni vaterpolski turnir za djecu "TOMO tournament".

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić izrazila je zadovoljstvo zbog nastavka organiziranja sportskih manifestacija nakon dvije godine pauze te je iskazala dobrodošlicu u Dubrovnik svim natjecateljicama i natjecateljima.

„U ovoj prigodi želim uputiti zahvalu, ali i pohvalu organizacijskom odboru kluba Jug za pripremu memorijalnog turnira koji se održava u spomen na Toma Udovičića, velikoga zaljubljenika u vaterpolo i čovjeka koji je odgojio brojne generacije mladih vaterpolista. Ovakav događaj iz godine u godinu sigurna sam potiče i motivira svakog mladog čovjeka da iskaže vlastite sposobnosti, talente i što je najvažnije pronađe smisao u bavljenju sportom. Neka ovogodišnji jubilarni turnir bude mjesto ispunjeno sportskih duhom i entuzijazmom, međusobnim uvažavanjem, tolerancijom i mjesto upoznavanja koje će možda donijeti prijateljstva i suradnju u nekim budućim vremenima“ istaknula je zamjenica u svom govoru.

Uz zamjenicu natjecateljima i natjecateljicama obratio se i olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak, vratar Josip Pavić zaželjevši u ovoj prigodi puno uspjeha i dobrih rezultata svim sudionicima.

Ovogodišnji vaterpolski turnir za djecu „Tomo Tournament“ okupit će pedeset i dvije ekipe iz dvanaest europskih zemalja koji će se kroz narednih šest dana koliko turnir traje natjecati u tri kategorije. U Gružu će uz podršku svojih timova tako snage odmjeriti oko 800 djece natjecatelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.