Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tea Faber prvakinja Hrvatske u jednosatnom trčanju

04.04.2022.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Prvo prvenstvo Hrvatske u jednosatnom trčanju održano je u nedjelju na stadionu Mladosti u Zagrebu u organizaciji AK Agram. Iako vrijeme nije bilo naklonjeno natjecateljima, bilo je to zanimljivo natjecanje kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

Prvi naslov prvaka Hrvatske u ovoj disciplini u muškoj konkurenciji osvojio je Dorian Miškulin koji je za 1 sat pretrčao 19.139 m. To je ujedno novi hrvatski rekord što je 790 m više od dosadašnjeg rekorda starog gotovo 60 godina. Drugo mjesto kod seniora osvojio je Petar Bratulić s pretrčanih 18.869 m, a treći je bio Ivan Dračar sa pretrčanih 18.636 m.

Kod seniorki prvi naslov prvakinje Hrvatske u ovoj disciplini osvojila je Tea Faber koja ja za 1 sat pretrčala 15.944 m. Druga je bila Lucija Kopić s pretrčanih 15.463 m dok je treća bila Ljiljana Ćulibrk s pretrčanih 15.392 m.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji kod seniora osvojio je AK Svetice (Dorian Miškulin, Nikola Mikulić i Danijel Kožar) s ukupno pretrčanih 53.233 m. Drugo mjesto pripalo je HAAK Mladost (Ivan Dračar, Adrian Žgaljić i Luka Dumančić) s ukupno 51.212 m, a treće mjesto je pripalo AK Varaždin (Andrej Hladnik, Zoran Križanić i Marko Martinčić) s ukupno 50.717 m.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je AK Agram (Ljiljana Ćulibrk, Viva Kovač i Hana Malović) s ukupno pretrčanih 45.427 m. Drugo mjesto pripalo je AK Fit (Lucija Kopić, Marta Grubić i Dora Mlinarić) s ukupno 43.506 m dok je teći bio AK Dubrovnik (Tea Faber, Helena Gleđa i Maja Perišić) s ukupno 43.119 m.

Atletski Klub Dubrovnik čestita svim atletičarima seniorima na ostvarenim rezultatima kao i treneru seniora Anti Živković.

Ante Živković je osvojio 7.mjesto u izuzetnoj jakoj muškoj konkurenciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.