Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Turdyev pobjednik šahovskog turnira za Međunarodni praznik rada

01.05.2022.

11:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Turdyev pobjednik šahovskog turnira za Međunarodni praznik rada

Turdyev pobjednik šahovskog turnira za Međunarodni praznik rada

Foto: ŠK Dubrovnik / -

Prigodni brzopotezni turnir u povodu Međunarodnog praznika rada u organizaciji Šahovskog kluba „Dubrovnik“ nažalost nije okupio očekivani broj sudionika.

Ispostavilo se da je uzrok tome 'nepogođen' termin održavanja. Naime, baš u subotu ujutro u Gradu je održano niz športskih i drugih društvenih događanja na kojima su nastupili potencijalni sudionici ovoga turnira, osobito mladi dubrovački šahisti, čemu su dali prioritet.

Nastupilo je svega 9 šahista, igralo se u 9 kola po sustavu „svatko sa svakim“, s tempom igre 5 minuta + 3 sekunde po potezu za svakog igrača.

U konačnom poretku, pobjednik je FM Anvar Turdyev sa 7,5 od mogućih 8 bodova, drugo mjesto zauzeo je MK Tomislav Musić sa 6,5 bodova, treći je Michael Falkoni s 5,5 bodova itd.

Cjelokupan posao organizacije, računalnog praćenja i suđenja turnira obavio je međunarodni šahovski sudac Sulejman Islamović iz Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.