Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U nedjelju ispred Kneževog dvora najbolji europski i svjetski boćari!

15.06.2019.

15:29

Autor: Radio Dubrovnik

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Dubrovački boćarski savez u suradnji s Boćarskim savezom Dubrovačko-neretvanske županije i uz potporu grada Dubrovnika u nedjelju 16. lipnja u 11 sati ispred Kneževog dvora organizira prezentaciju boćarskih disciplina - precizno i brzinsko izbijanje.

Jedinstveni sportski događaj okupit će najbolje europske i svjetske boćare iz Italije, Francuske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Nastupit će šest boćara u brzinskom i sedam boćara u preciznom izbijanju. Podlogu (30 x 6 metara) za ovu priliku poslala je Svjetska boćarska federacija sa sjedištem u Parizu i ostat će kao donacija Hrvatskom boćarskom savezu.

Od domaćih boćara u disciplini brzinsko izbijanje sudjeluje Luka Gašpar iz Ploča koji je dvostruki svjetski juniorski doprvak, a u disciplini precizno izbijanje - Maro Bajo (BK Komolac), Ivo Butrica (BK Rijeka) i kadetski reprezentativac Hrvatske Stijepo Batinić (BK Gromača).

Na nedjeljnu prezentaciju boćanja u Dubrovnik dolazi i predsjednik Svjetske boćarske federacije Francuz Frederic Ruis te generalni tajnik Udruženja svjetskih konfederacija boćarskog sporta Cristophe Levaillant, također iz Francuske. Svoj su dolazak potvrdili i čelnici Hrvatskog boćarskog saveza, predsjednik Tomislav Ćurko, dopredsjednik Denis Peršić i glavna tajnica Lukrecija Zanki.

"Pozivamo sve građane grada Dubrovnika da prisustvom uveličaju ovaj jedinstveni boćarski događaj na istom onom mjestu na kojemu su svojevremeno teniski meč odigrali Goran Ivanišević i John McEnroe odaslavši sliku našeg grada u cijeli svijet", pročuju iz Dubrovačkog boćarskog saveza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.