Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U subotu "Vratimo djecu na igrališta" u Kuparima

18.03.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik organizira još jedno druženje sada već tradicionalno natjecanje "Vratimo djecu na igrališta". Nakon Dubrovnika, Nuncijate, Mokosice, Župe dubrovačke, Konavala i Montovjerne natjecanje se seli u Kupare i to 19. ožujka s početkom u 11 sati na vanjskom igralištu Kupari (ex vojarna).

Djecu kao i dosad očekuje puno glazbe, vršnjačkog druženja, smijeha, hrane, pića i druženje sa našim poznatim sportašima i igara.

"Cilj nam je u početku bio jednostavno odvojiti djecu od društvenih mreža, igrica, bezbroj sati provedenih ispred televizora i vratiti ih u njihovo prirodno okruzenje, a to su igrališta. Danas dragi prijatelji, natjecanje 'Vratimo djecu na igrališta' je u zadnje tri godine svog postojanja preraslo u tradicionalno natjecanje koje se održava u ovom dijelu Lijepe naše. Štoviše, ukoliko govorimo po odazivu djece i prijavama na natjecanje možemo ujedno reći da je to sigurno najveće takvo natjecanje namjenjeno najmlađima u Republici Hrvatskoj. Sudjelovat će i djeca s Korčule, iz doline Neretve, od Stona do Konavala te grada Dubrovnika! Pobjednici natjecanja uz medalje i nagrade (optika Van Gogh i Ofalumus) će dobiti POSEBNO IZRAĐEN pehar od stakla i kamena. Nagrade i priznanja najboljima će uručiti predstavnici općine Župa dubrovačka. Za natjecanje se mogu prijaviti sva djeca od I. do III. razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije do 16. ožujka 2022. godine. (BICIKL OBAVEZAN). Molimo Vas dragi roditelji da prijavite vašeg mališana putem e-maila dpavela@gmail. com ili na inbox FB stranice Sigurnost u prometu", ističe se u pozivu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.