Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Vignju održano prvenstvo Češke u windsurfingu

29.07.2022.

07:06

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

U Vignju prvenstvo Češke u windsurfingu

U Vignju prvenstvo Češke u windsurfingu

Foto: TZO Orebić / -

U organizaciji Jedriličarskog saveza Češke Republike u akvatoriju Pelješkog kanala pred Pontom Liberan u Vignju, održano je šesto otvoreno prvenstvo Češke u jedrenju na dasci u olimpijskoj disciplini foil i u slalomu.

Sudjelovalo je dosad rekordnih 58-ero natjecatelja iz Češke, Slovačke, Slovenije, Mađarske i Hrvatske u seniorskoj, juniorskoj i ženskoj konkurenciji.

Od vodećih hrvatskih majstora toga sporta sudjelovao je dvostruki olimpijac Luka Mratović, član splitskog Labuda osvojivši prvo mjesto u olimpijskoj klasi.

U slalomu je najbolji bio Slovenac Jan Ersen kojega trenira višestruki prvak Slovenije i pobjednik nekadašnjih otvorenih prvenstava Hrvatske u jedrenju na dasci u Vgnju Stojan Vidaković i sam sudionik natjecanja.

Prvi put su nastupila dvojica viganjskih tinejdžera Jadran Ortolio i Matko Trojanović Sršen.

Natjecanje je uz sportski imalo i turistički karakter, kao snažna promocija Vignja i pelješke rivijere kao popularnig odredišta za ljubiteljice jedrenja na dasci i drugih sportova na moru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.